Bihar Police English Question Paper | Bihar Police English Question answer
Bihar Police English Question Answer Bihar Police Practice Set

Bihar Police Constable Question Paper In English || Bihar Police English Question Paper || Bihar Police English Question answer | Bihar Police English Practice Set

Bihar Police English Question Answer :- नमस्कार दोस्तो अगर आप भी इस बार बिहार पुलिस परीक्षा 2022  की तैयारी कर रहे है। तो यहां पर आपके लिए Bihar Police English Model set दिया गया है। आप सभी इस Bihar Police English Question Pdf  को पढ़कर अपनी तैयारी को बेहतर बना सकते हैं। तो यहां दिए गए Bihar Police English Question Paper 2022  को जरुर पढ़िए।
[adinserter block=”1″] ⇒ यहां पर दिए गए सभी Bihar Police English Pdf Download  इस परीक्षा के लिए महत्त्वपूर्ण है। बिहार पुलिस का किसी प्रकार का pdf लेने के लिए हमारे टेलीग्राम और Whatsapp Group से जरूर जुड़े इसके लिए निचे लिंक दिया गया है।

  Telegram Group   Join Now 
  Whatsapp Group   Join Now 

Bihar Police English Practice Set

1. Identify the segment in the sentence which contains the grammatical error from the given option. We have to check the records to find out how much cheques have been collected so far.

【A】 much cheques
【B】 have been collecte
【C】 have to check
【D】 to find out

Show Answer
  Answer :- 【A】 much cheques   


2. Select the most appropriate meaning of the given idiom. At daggers drawn

【A】 Being hostile
【B】 Being friendly
【C】 Being irritated
【D】 Being familiar

Show Answer
  Answer :- 【A】 Being hostile   


3. Identify the segment in the sentence which contains the grammatical error from the given option. Today we are closer to reaching an agreement that we were a few months ago.

【A】 a few months ago
【B】 we are closer
【C】 to reaching
【D】 that we were

Show Answer
  Answer :- 【D】 that we were   


4. Select the most appropriate synonym of the given word. GLOOMY

【A】 Dull
【B】 Painful
【C】 Light
【D】 Bright

Show Answer
  Answer :- 【A】 Dull   


5. Select the most appropriate word to fill in the blank.
While walking on the beach we……….seashells.

【A】 increased
【B】 collected
【C】 needed
【D】 assembled

Show Answer
  Answer :- 【D】 assembled  


6. Select the word which means the same as the group of words given. A person who eats too much.

【A】 Liberal
【B】 Greedy
【C】 Glutton
【D】 Obese

Show Answer
  Answer :- 【C】 Glutton  


7. Select the most appropriate word to fill in the blank. Owing to the heavy rains the office building was dadly ………….

【A】 damaged
【B】 damages
【C】 damage
【D】 damaging

Show Answer
  Answer :- 【A】 damaged   


8. Select the correctly spelt word.

【A】 Baggar
【B】 Beggar
【C】 Begger
【D】 Bagger

Show Answer
  Answer :- 【B】 Beggar   


9. Select the most appropriate word to fill in the blank. his daughter.
He was vexed…………… the behaviour of

【A】 for
【B】 from
【C】 on
【D】 with

Show Answer
  Answer :- 【A】 for   


10. Select the most appropriate meaning of the given idiom. Once in blue moon

【A】 Frequently
【B】 Never
【C】 Rarely
【D】 Usually

Show Answer
  Answer :- 【C】 Rarely   


Bihar Police Constable Question Paper In English 

11. Select the synonym of the given word. AMIABLE

【A】 Bashfui
【B】 Friendly
【C】 Cheerful
【D】 Hostile

Show Answer
  Answer :- 【B】 Friendly  


12. Select the antonym of the given word.
URGE

【A】 Deter
【B】 Request
【C】 Persuade
【D】 Triumph

Show Answer
  Answer :- 【A】 Deter  


13. Select the option that means the same as the given idiom. At the drop of a hat

【A】 Slowly
【B】 Seldom
【C】 Instantly
【D】 Lately

Show Answer
  Answer :- 【C】 Instantly   


14. Select the most appropriate word to fill in the blank. Beware of him. He is as sly as a………….

【A】 snail
【B】 fox
【C】 goat
【D】 rabbit

Show Answer
  Answer :- 【B】 fox  


[adinserter block=”1″]

15. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it. Select No Improvement. The moble company changed their handsets last year. and by doing so they have managed to improve their sale.

【A】 improved their sales
【B】 No improvement
【C】 improve the sale
【D】 improve their sales

Show Answer
  Answer :- 【D】 improve their sales   


16. Select the word which means the same as the group of words given. A life history written by somebody else—

【A】 Biography
【B】 Autobiography
【C】 Bibliography
【D】 Museology

Show Answer
  Answer :- 【A】 Biography  


17. From the given options, identify the segment in the sentence which contains the grammatical error. He cannot speak Spanish because he was born and brought up in Spain.

【A】 because he was
【B】 In Spain.
【C】 He cannot speak
【D】 born and brought up

Show Answer
  Answer :- 【A】 because he was   


18. Select the option that means the same as the given idiom. Spill the beans

【A】 To leak the secret
【B】 To be clumsy
【C】 to keep the secret
【D】 to be productive

Show Answer
  Answer :- 【A】 To leak the secret   


19. Select the synonym of the given word. TURBULENT

【A】 Violent
【B】 Accurate
【C】 Troublesome
【D】 Miserable

Show Answer
  Answer :- 【A】 Violent   


20. Select the most approprite option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it. Select No Improvement. The prince was told kill the dragon, but in order to do so, he had to cross the Forbidden Mountain.

【A】 was told killing the dragon
【B】 was told too kill the dragon
【C】 No improvement
【D】 was told to kill the dragon

Show Answer
  Answer :- 【D】 was told to kill the dragon   


Bihar Police English Question Paper 

21. From the given options: identify the segment in the sentence which contains the grammatical error. The government’s interim budget from this financial year contained several measures which have the forthcoming elections in mind.

【A】 contained several measures
【B】 Government’s interim budget
【C】 from this financial year
【D】 which have the

Show Answer
  Answer :- 【C】 from this financial year   


22. Select the most appropriate word to fill in the blank.
We should always remember not to ……….. any problems and issues that may affect our career in any organisation.

【A】 inflict
【B】 affect
【C】 undertake
【D】 create

Show Answer
  Answer :- 【D】 create   


23. From the given options. identify the segment in the sentence which contains the grammatical error. Soon after returning of office, the CBI chief transfer five officers.

【A】 the CBI chief
【B】 Soon after
【C】 returning to office,
【D】 transfer five officers

Show Answer
  Answer :- 【D】 transfer five officers   


24. Select the option that means the same as the given idiom. To cut both ends

【A】 To reject all arguments
【B】 To argue in support of both sides
【C】 To consider the truth and untruth
【D】 To argue against both sides of an issue

Show Answer
  Answer :- 【B】 To argue in support of both sides   


25. Select the word which means the same as the group of words given.. One who offers one’s services without anything in return

【A】 Investor
【B】 Volunteer
【C】 Businessman
【D】 Entrepreneur

Show Answer
  Answer :- 【B】 Volunteer   


26. Select the most appropriate option to substitute the underlined segment in the given sentence. If there is no need to substitute it, select No. improvement. While learning to drive, one of the most important things is to know the traffic rules first.

【A】 When learn to drive
【B】 When learned to drive
【C】 When learn driving
【D】 No improvement

Show Answer
  Answer :- 【C】 When learn driving  


27. Choose the correct meaning of the following idiom. To get away with

【A】 To go away from home
【B】 To escape from something
【C】 To finish an assignment
【D】 To go to an unknown place

Show Answer
  Answer :- 【B】 To escape from something   


28. Select the antonym of the given word. EUPHORIA

【A】 Song
【B】 Folklore
【C】 Lethargy
【D】 Music

Show Answer
  Answer :- 【C】 Lethargy   


29. Select the most appropriate option to fill in the blank. example helps understand a concept better.

【A】 A
【B】 One
【C】 An
【D】 Few

Show Answer
  Answer :- 【C】 An   


Bihar Police English Question answer 

30. Select the correctly spelt word.

【A】 Magnanomous
【B】 Magnanimous
【C】 Magnonimus
【D】 Magnanemous

Show Answer
  Answer :- 【B】 Magnanimous   


Bihar Police Question With Answer :- अगर आप भी बिहार पुलिस परीक्षा की तैयारी को बेहतर बनाना चाहते हैं तो नीचे दिए गए सारे Study Material का अध्ययन जरूर करें। यह सभी bihar police previous year question pdf Download  के परीक्षा के लिए काफ़ी महत्त्वपूर्ण है। Bihar Police Previous Set In hindi | bihar police Previous paper in hindi pdf

Madhyakalin Bharat question answer

SN. मध्यकालीन इतिहास Read Now
1. अरब एवं तुर्की आक्रमण  Click Here
2. दिल्ली सल्तनत  Click Here
3. विजय नगर एंव बहमनी साम्राज्य 

[adinserter block=”1″]

Click Here
4. प्रांतीय राजवंश [ उत्तर दक्षिण भारत ]  Click Here
5. Bihar Police Home guard question  Click Here
 Bihar Police English Question | Bihar Police Constable Question Paper In English | Bihar Police English Question | Bihar Police English Practice Set | Bihar Police English Practice Set Download Pdf | Bihar Police English Practice Set Free Pdf | Bihar Police English Practice Set Hindi Pdf | Bihar Police English Practice Set Pdf Download
Nawal kishor
मैं नवल किशोर हूं. मैं Techkishor.com पर एक ब्लॉगर और सामग्री निर्माता हूं। मेरे पास सरकारी नौकरियों के अपडेट, सरकारी योजनाओं, नवीनतम समाचार अपडेट, तकनीकी रुझान, खेल, गेमिंग, राजनीति, सरकारी नीतियों, वित्त आदि सहित विभिन्न क्षेत्रों में वर्तमान घटनाओं का अनुभव है।
https://techkishor.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *